Als je uit eten gaat naar een restaurant, dan vertrouw je er vaak op dat hetgeen je voorgeschoteld krijgt, in orde is. Het is om die reden extra belangrijk dat een restauranteigenaar regelmatig hun ingrediënten goed laten controleren. Dit kan er namelijk voor zorgen dat ze met meer vertrouwen en zekerheid de gerechten aan hun gasten kunnen presenteren. Doe je dit niet dan zou je mogelijk ervoor kunnen zorgen dat in sommige gevallen er misschien wel voedselvergiftiging optreedt. Om dit te vermijden vertellen we je In deze vlog wat meer over welke controles je kunt uitvoeren op je voedingsmiddelen. 

Goede controle is essentieel

Het is vandaag de dag vrij eenvoudig om diverse controles uit te voeren. Dit betekent dat het oog de voedingsmiddelenindustrie op deze manier beter in staat is om de kwaliteit te waarborgen. Daar het  het vroeger niet mogelijk was om dit überhaupt te doen, kunnen dergelijke controles tegenwoordig al 24 uur per dag worden uitgevoerd. Er zijn verschillende bedrijven die dergelijke levensmiddelen analyse uit kunnen voeren op relatief korte termijn. 

De mogelijke gevaren

Het niet controleren van de ingrediënten van de gerechten die je aan je gasten wilt serveren, kan nogal wat consequenties hebben. Zo zijn er diverse besmettelijke ziekte die worden overgedragen via niet goed bereid voedsel. Een typisch voorbeeld hiervan is salmonella. Dit komt vooral, maar niet uitsluitend, bij kip die niet goed gegaard is. Andere voedingsmiddelen waar een mogelijk besmettingsgevaar kan optreden is bij het eten van rauwe of niet gare vis of schelp- en schaaldieren.

Eigen inspanning

Ook is het als restaurant, café of andere horecagelegenheid van groot belang dat je ook zelf er zoveel mogelijk aan doet om mogelijke voedselbesmetting te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat jij en je personeel je houden aan de HACCP-richtlijnen. Als je deze immers niet goed handhaaft, dan riskeer je een boete wanneer dit door de voedsel-en-warenautoriteit wordt geconstateerd. Zorg er dus voor dat alles in je keuken te allen tijde hygiënisch en correct opgeborgen is.

Pin It on Pinterest