Veilig werken met voedsel in een restaurant is erg belangrijk omdat de gezondheid van je gasten ervan afhangt en dit is niet alleen voor je gasten erg belangrijk en je reputatie, maar ook in juridische zin, want als die gasten ziek worden dan kun je juridische claims aan je broek krijgen en misschien moet je bedrijf dan wel dicht. In deze blog gaan we uitleggen wat deze hygiënecode horeca is en wat je eraan hebt.

Wat zijn de voordelen van een hygiënecode?

Er zijn tal van voorbeelden verbonden met een hygiënecode voor in de horeca, één van die dingen is dat je gasten niet ziek worden als ze eten bij je bestellen. Het kan zo zijn dat in je bedrijf koks werken die niet helemaal op de hoogte zijn, omdat ze misschien geen gedegen opleiding gehad hebben, maar in de praktijk dingen geleerd hebben. Hygiëne problemen schuilen in een klein hoekje, het kunnen dingen zijn die onverwacht zijn. In de hygiënecode vind je de tool om problemen met voedsel te voorkomen.

Hoe werkt een hygiënecode horeca?

In principe is de hygiënecode horeca heel erg eenvoudig, je moet gewoon kijken naar je proces van voedselbereiding, je moet goed na gaan denken over de mogelijke risico’s. Risico’s met voedsel moet je in kaart brengen en je moet eraan koppelen de acties die je gaat ondernemen om deze problemen tegen te gaan. In feite is het dus een analyse en stappenplan ineen. Het is wel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de mogelijke risico’s met voedselbereiding. We raden je dan ook aan om een training op dit vlak te volgen of je gedegen in te lezen via vakliteratuur, het zij via internet of abonnementen op bladen.

Pin It on Pinterest