Restaurantvroeger.nl presenteert je een heerlijk recept voor petit fours. Onze chef van de taarten, Marjolein, gaat het je allemaal uitleggen! 

Petit fours recept van de chef

¨Vandaag ga ik je vertellen hoe je petit fours maakt. De eerste paar keer dat ik petit fours maakte, waren ze een serieus hoofdpijndossier voor mij. Ik hield niet van het recept dat ik gebruikte, het glazuur was een nachtmerrie en mijn methode om ze te snijden en te bedekken was een puinhoop. Maar nu komt het zeker goed!

Hoe maak je een perfecte petit fours?

Maar toen kwam er een serie dingen voor mij bij elkaar (een nieuw recept (hieronder) en veel oefening) en op een dag realiseerde ik me… dat ik perfecte petit fours had gemaakt.

En ik kon niet stoppen met het eten ervan.  Voor de duidelijkheid, laat me mijn gebruik van het woord “perfect” verduidelijken. Ze zien er niet perfect uit… verre van dat.  Dat zal meer oefening vergen van mijn kant, maar de smaak en de textuur… yes.  Perfect!

Ik zei tegen een klant dat ze niet perfect waren en ze zei: “Als ze er perfect uitzagen, zou ik niet geloven dat ze zelf gemaakt waren.”  Goed punt.  De mijne zijn niet perfect, maar als je er eenmaal in bijt, kan het je niet meer schelen!

Petit Fours met gouden en zilveren sterren…

Dus, ik bleef ze maken… keer op keer… om er zeker van te zijn dat het geen toevalstreffer was en nu kan ik met vertrouwen zeggen, dat ik verliefd ben op dit recept & deze methode om ze te maken! Ze zijn heerlijk.  Een van mijn klanten verklaarde ze “de beste taart die ze ooit in haar leven had gehad!” Ik zal niet zeggen dat ze supergemakkelijk zijn… je moet wel een beetje voor ze werken, maar ik kan zonder aarzeling zeggen dat ze elke minuut werk waard zijn! Oké… dus hier gaan we dan.  Eerst ga je een recept maken voor een simpele boterkoek.  

Perfecte Petit Fours – vel gebakken petit four cake

Voor petit fours, ik bak de taart in een 13″x18″ halve vel pan.  Deze Nordic Pans zijn mijn favoriet… Ik heb er ongeveer een dozijn!  Ik lijn het met perkamentpapier, dan spray ik de randen met anti-aanbakspray. Nu gaan we bakken. Je vindt op internet veel afbeeldingen van een petit fours die af zijn. Zo kun je het checken. Om de bovenste helft te verwijderen zonder deze te breken, schuif ik een flexibele snijplank in de snede en til deze vervolgens gewoon op. Voor de vulling – ik beveel framboos ten zeerste aan. Je kunt je eigen frambozenvulling maken of gebruik maken van frambozenconfituur. Ik raad het maken van dit recept absoluut aan – het is perfect en zo gemakkelijk!

Je kunt ook je petit fours vullen met andere smaken… citroenwrongel of aardbei of bosbes of wat je maar wilt!  Ik raad een taartvulling aan om wat van het zoete in evenwicht te brengen, maar als je helemaal zoet wilt gaan, zal ik geen ruzie met je maken 😉

Ik spreid graag een dun laagje glazuur over de vulling. Je zou deze stap kunnen overslaan, maar waarom zou je?  Ik geef de voorkeur aan roomkaasboterroom hier (omdat het niet zo zoet is) maar je zou ook vanilleboterroom kunnen gebruiken of wat je favoriete glazuur ook is.

Nadat je alle vullingen die je wilt hebben hebt uitgespreid – ga je gang en zet je taart weer in elkaar.  Dit is SUPER eenvoudig te doen met de flexibele snijplank. Je hoeft alleen maar de uiteinden op een rijtje te zetten en het eraf te schuiven!

De laatste stap om ze in elkaar te zetten – meer glazuur op de top! Je kunt dit zo dun of dik maken als je wilt, maar het is de bedoeling dat het glad is.¨

Succes met het zelf maken van de petit fours! Blijf ons volgen. 

Pin It on Pinterest