Wil je een keer sushi eten of  heb je het al eens gegeten en wil je weten wat sushi nou eigenlijk inhoudt? In deze blog vertellen we je wat over de volgende onderwerpen: de geschiedenis van sushi, waar sushi echt uit bestaat en de verschillende soorten sushi.

Geschiedenis

Sushi bestaat al eeuwen, maar hoe is het nou eigenlijk ontstaan? Wist je dat het maken van sushi eigenlijk een ongelukje was? Vroeger waren er namelijk niet zo veel manieren om eten lang te bewaren. Maar een manier die er wel al was, was de manier om vis te bewaren in gefermenteerde rijst. De rijst werd dan uiteindelijk van de vis afgeschraapt en weggegooid. Deze manier werd vooral gebruikt in Zuidoost-Azië. Een hele tijd later, in de periode tussen 1603 en 1868, kwamen mensen in Japan er achter om de rijst samen met de vis te eten. De mensen vonden de combinatie van de vis en rijst geweldig. Vandaag de dag zijn er natuurlijk heel veel manieren om vis langer te bewaren, toch wordt deze manier nog gebruikt. Sterker nog het wordt populairder. 

Waar bestaat sushi echt uit?

De meeste mensen denken dat het woord sushi veel te maken heeft met vis, dit is dus niet zo. Het woord sushi heeft wel veel te maken met de rijst die gebruikt wordt om sushi te maken, namelijk ‘rijst met azijn’. De rijst blijft veel beter plakken wanneer er azijn aan is toegevoegd. De rijst is het meest ondergewaardeerde onderdeel van sushi. Ook sushirestaurants kunnen hier nog wat meer aandacht aan besteden. Voor het maken van sushi wordt ook een bepaalde soort zeewier gebruikt, deze heet nori. Dit zijn dunne groene velletjes, deze worden gebruikt om de sushi en de rijst mee in te wikkelen. Nori wordt gemaakt van purperwier, dit is een hele populaire soort zeewier omdat deze veel smaak met zich meebrengt.

Soorten

Je kan heel veel verschillende soorten bij sushi bestellen dordrecht vinden, dit zou je eigenlijk niet denken, omdat sushi maar een aantal elementen heeft. Toch worden er honderden combinaties verzonnen. Wat is nou de sushi die we echt kennen? Er zijn zoveel soorten en maten, omdat het in zoveel landen populair is zal de sushi echt niet overal hetzelfde zijn. De meest bekende sushisoorten zijn: nagiri, maki en westerse sushi.

Pin It on Pinterest